Workshop. Hvad skal katastrofer med kunsten? Ground School. Mandag den 19.10, 26.10, 02.11, 09.11 kl. 15-17.

jacob_lillemose_web2

THIS IS FOR 3rd YEAR STUDENTS ONLY: PLEASE SIGN UP WITH HENRIETTE HEISE

Hvad skal katastrofer med kunsten?

Kunsten, fra litteratur til billedkunst, har i tusinder af år været optaget af katastrofer, og det vil vi se på i denne forelæsningsrække, som foregår i projektrummet X AND BEYOND. Vi vil se på historiske såvel som nutidige eksempler og spørge om kunsten kan ses som en slags nødhjælp eller om den blot er sensationel fremstilling? Vi vil se på politiske, økonomiske, sociale og psykologiske aspekter af katastrofer, ligesåvel som vi vil se på såvel fiktive som aktivistiske kunstværker. Målet er at give de studerende et mangesidet sprog til at engagere sig i den aktuelle udfordring som vores katastroferamte samtid er.

Forelæsningsrækken vil forløbe over fire gange. De tre af gangene vil bestå af forelæsning med diskussion, mens den sidste gang vil være en slags dress rehearsel på en event med The Yes Men under CPH:DOX.

X AND BEYOND er et projektummet som arbejder med betydningen af katastrofer for vores samtid sådan som det reflekteres gennem kunst og populærkultur. Stedet ledes af Jacob Lillemose som også er tilknyttet Copenhagen Center for Disaster Research.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: